De meest verkochte vlonderplank hardhout zijn vaak loopdekdelen van hardhout, met fijne ribbels, groeven of effen glad geschaafd. Hardhout komt namelijk uit de tropen en dan moet je aan landen zoals Braziliƫ, Maleisiƫ en Indonesiƫ. De levensduur van de vlonder planken is zeer lang en onderhoud is bijna niet nodig.

Indien je graag duurzame vlonderplanken van hout wilt bestellen, dan kun je het beste voor hardhouten Bankirai planken kiezen, want deze hebben een duurzaamheidsklasse 1. Hieronder staan de voordelen van Bankirai hardhout planken;

 

Duurzaamheidsklasse 1 (25 jaar of langer)
Ook verkrijgbaar met FSC / PEFC certificaat (duurzaam bosbeheer)
Keuze uit diverse plankdiktes
Splijt niet of nauwelijks / hoeft niet behandeld te worden (dus onderhoudsarm na aanleg)
Zal na verloop van tijd (door weer en wind) potloodgrijs verkleuren (rustige basiskleur in de tuin)

Koop online terrasplanken hardhout

 

Maar naast de houtsoort kun je ook de gewenste maatvoering kiezen. De meest voorkomende diktes in vlonderplanken zijn 2,1 cm en 2,8 cm. Daarnaast zijn er ook nog verschillende breedtes die kunnen oplopen van 9 t/m 19 cm. Op dit moment is de meest gebruikte en meest voorkomende breedte 14,5 cm.

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitstraling voor je tuin, dan is het echt de moeite waard om een terras van houten vlonder planken te plaatsen. Zo geeft het je tuin een rustige, maar toch gezellige sfeer. Je bent in ieder geval bij Hardhoutdiscount altijd aan het goede adres voor vlonder planken online.

Author