Een vlonderplank is een speciale plank die bedoeld is om een buitenvloer te maken. Vaak worden deze planken op een fundament vastgemaakt, met wat ruimte ertussen. Dit wordt zo gedaan, dat eventueel water direct weg kan stromen.

Daarnaast zorgt deze methode ervoor dat het hout uit kan zetten of kan krimpen, zonder dat de vloer beschadigd raakt. Echter zijn vlonderplanken van ander materiaal dan hout ook populair, hierbij hoeft logischerwijs geen ruimte tussen de planken gelaten te worden.

Bij het aanleggen van iedere vlonder is het handig om een zeil onder de vloer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt, en minimaliseert zo het onderhoud.

Hardhouten en composiet vlonderplanken

Met hardhouten vlonder planken kun je duurzaamheid, robuustheid en een klassieke uitstraling combineren. Het is voor veel mensen dan ook een ideale oplossing. De nerfstructuur van het hardhout is erg stevig en gaat dan ook erg lang mee. Daarnaast zijn hardhouten vlonderplanken waterbestendig en zullen ze niet zoveel splinteren waardoor je hier veilig op blote voeten op kunt lopen.

Composiet vlonderplanken zijn een mix van hout(60%) en kunststof (40%) hebben deze vlonderplanken een uitzonderlijke levensduur en blijft de kleur altijd goed behouden dankzij de door-en-door kleuring. Composiet vlonderplanken zijn in verschillende kleuren leverbaar en je kunt ze zo eenvoudig afstellen op de stijl van je huis en tuin.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonder

Author